OM OSS


Fricweld är byggt på stolta svenska ståltraditioner och våra rötter i Bergsslagens gruv- och stålindustri gör oss unika på många sätt i branchen. Här finns erfaranhet, spetskompetens om stålets egenskaper och passionen att hela tiden utvecklas. Vi arbetar ständigt med att uppfylla och överträffa våra kunders önskemål. Det gör vi genom att erbjuda en logistik med stor flexibilitet, korta ledtider, hög leveranskvalitet samt produktkvalitet i världsklass.


VISION OCH AFFÄRSIDÉ


Fricweld AB skall vara det självklara valet av partner för våra kunder. Detta genom att uppfylla och överträffa kundernas förväntningar, arbetet med energi, motivation och respekt för individen. Vi erbjuder en logistik med stor flexibilitet, korta ledtider samt en hög leveranssäkerhet och produktkvalitet. Fricweld AB är också ledande inom kolvstänger för hydraulcylindrar och friktionssvetsning.

HISTORIA


Fricwelds historia börjar under tidigt 1970-tal när dåvarande SKF Steel i Hällefors bestämde sig för att bygga en kolvstångsverkstad. Idag finns verksamheten fortfarande i Hällefors, i hjärtat av Bergsslagen. Sedan 1982 drivs det som ett privatägt företag, Fricweld AB. Med modern teknik, duktiga och erfarna medarbetare i förening med lång tradition att tillverka och bearbeta stål, ligger grunden i vår verksamhet.

VÅR UTRUSTNING

Fricweld har maskinpark, kompetens, kunnande och resurser att effektivt producera komponenter och monteringsfärdiga produkter med hög kvalitet.

 

KONTAKTA OSS


Vill du komma i kontakt med oss på Fricweld är du när som helst välkommen att ringa eller maila. Välkommen till Fricweld.

 

135

Vi svetsar solid stång upp till 135mm i diameter.

12

Vi centerlesslipar stänger ner till 12 mm i diameter.

160

Vi riktpressar upp
till 160 ton

9 000

Vi svarvar upp till
9 000mm