FÖRDELAR MED
FRIKTIONSSVETSNING


Kombinera unika former och material
Reducera vikt och materialkostnad
Full svetsarea ger överlägsen styrka
Mindre miljöpåverkan och bättre arbetsmiljö

Friktionssvetsning är en kostnadseffektiv process som ger en högre kvalitet jämfört med ljusbågssvetsning. Vidare är det en mer miljövänlig och gynnsam process.


VI ERBJUDER


Sourcing
Lagerhållning
Friktionssvetsning
Maskinbearbetning
Centerlesslipning
Riktning
Rullgängning
Induktionshärdning


HUR VI JOBBAR MED
FRIKTIONSSVETSNING


Fricweld har en lång erfarenhet av friktionssvetsning av flertalet applikationer med olika materialkombinationer. Vi ger en support genom hela processen från design, prototyper och serietillverkning.


UTRUSTNING


Friktionssvetsning: <135 mm (solid) & Längd: 3,5 m
Centerlesslipning: <250 mm & Längd: 12 m
Svarvning: <900 mm & Längd: 9 m
Induktionshärdning: <200 mm & Längd: 3 m
Riktning: 160 ton & Längd: 12 mKVALITET OCH MILJÖ


Fricweld är certifierade enligt ISO 9001:2015. Dessutom arbetar vi aktivt med olika miljöprogram inom företaget för att förbättra den interna arbetsmiljön och minimera belastningen på vår omgivande natur. Fricweld är certifierade enligt ISO 14001:2015 i detta arbete. 

Friktionssvetsning sker i 3 steg helt utan tillsatsmedel, effektiv svetstid är från ca 10 sek till 3 minuter beroende på fogytans area.

 

KONTAKTA OSS


Vill du komma i kontakt med oss på Fricweld är du när som helst välkommen att ringa eller maila. Välkommen till Fricweld.

MATERIAL-
KOMBINATIONER


Friktionssvetsning kan foga samman alla normalt svetsbara material. Andra materials om normal anses ”icke kompatibla” så som aluminium-stål, koppar-aluminium, titan-koppar, titan-rostfria stål och nickellegeringar mot stål. Vissa gjutjärn är också svetsbara med friktionssvets.